Tuesday, September 28, 2010

~maaf lah~

janji dulu nak study sama-sama,
janji dulu nak score sama-sama,
janji dulu nak balik mesia sama-sama,
janji dulu nak keje sama-sama,

masuk intec sederap selangkah,
masuk JUST semangat tak patah,

tapi last-last aku sorang yang tertinggal.
aku minta maaf lah tak dapat sama sama ngan korang,
aku minta maaf lah aku tak dapat nak naik tahun skali ngan korang
mungkin betul aku tak sehebat korang.

teringat pada awal sem tahun lepas,
sejurus keputusan sem 1 keluar,
aku tak mampu,
aku takut aku tak dapat nak bawak,
aku terus call jpa,
aku nak teruskan perjuangan nun jauh di negara inggeris yang diimpikan ramai.

tapi sejenak aku fikir,
aku masih punya harapan ,
aku masih punya kemampuan,

namun harapan tinggal harapan,
last-last aku juga yang ketinggalan.

aku harap dengan berita tergempar ini,
doa kalian mengiringi diri ini.

selamat maju jaya ABANG-ABANG..
aku harap aku tak kena ragging la..

:')

9 comments:

~Op.Muiz~ said...

Der,,sabar.
Segalanya ada hikmahnye.
Buka buku baru..
Kita semua sama.

Syahida Majid said...

Syahida Majid like this post =)

LUMUT said...

kat mana pon kamu melangkah..ingat rezeki itu meluas..berusahalah.

jgn sedih ok.kalau sedih ape lagi nangis smp penat

Anonymous said...

chaiyokkkkkkkk

ash_burn said...

der..sabar der..
jangan putus asa..
jatuh kali kedua bangun untuk kali ketiga... aku taw ak xdapat nak rasai keperitaan yang ko rase..
tapi percaye la ade hikmah di sebalik semua ni..

-hazen said...

der.

sabar2.

orang hebat2 je dapat ujian hebat2. kau salah seoranglah. Tuhan tau kau mampu tanggung.

ko jangan menyesal dengan result2 yang tidak best tu.

sebab tuhan tak pandang result. Tuhan pandang usaha.

kalau ko dah kuat usaha, jangan risaulah der.

ganjaran tetap ada. cuma cepat atau lambat je.

sabar okey!

apa-apa pun gua tunggu lu masak. lapar ni woi!

Cidak said...

der.

walaupun gua lain kos dan uni,tapi gua faham perasaan der2 sume.

pendapat gua sama dgan pendapat hazen..

Allah uji seseorang berdasarkan kemampuannya..

usaha ue Allah balas kat akhirat..saham akhirat itu lebih bernilai dari saham dunia

Berd said...

Maaflah. Aku tak mampu tolong macam mana kau tolong aku dulu.

nd said...

wei..
btol ke ni?